ZWANGEREN

(wanneer u last krijgt van angst- onzekerheid- paniek of stressgerelateerde klachten, somberheid of depressieklachten)

In onze cultuur overheerst het beeld van de roze wolk. De positieve kanten van het ouderschap worden benadrukt en uitvergroot en de moeilijke kanten blijven onbesproken. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen de verwachtingen van vrouwen ten aanzien van de bevalling en het moederschap en de realiteit waarmee zij te maken krijgen.

Moederschap wordt sterk geassocieerd met begrippen als intuïtie en instinct. De meeste vrouwen hebben geleerd om bij een foute verwachting de teleurstelling te verwerken en hun verwachtingspatroon aan te passen. Er zijn ook vrouwen die dit niet hebben geleerd en een andere conclusie trekken. Deze vrouwen hebben hoge verwachtingen over het moederschap en stellen tijdens de zwangerschap vaak hoge eisen aan zichzelf. Streven naar perfectie veroorzaakt vaak gevoelens van mislukking en falen. Ze belanden gemakkelijk in een neerwaartse spiraal van teleurstelling en zelfkritiek.

 
Let op waarmee je je dromen voedt. Voed ze met zorgen en angst en je produceert onkruid dat het leven uit je droom haalt. Voed ze met optimisme en oplossingen en je kweekt succes. Wees altijd op zoek naar manieren om een probleem om te zetten in een kans op succes. Wees altijd op zoek naar manieren om je dromen te koesteren. 
Lao Tse 

Zwangerschap kan tevens niet lopen zoals verwacht of een zwangerschap kan ongepland zijn. 
Er kan onverwerkt verdriet naar boven komen tijdens de zwangerschap ofwel in de periode hierna. 
Misschien is er moeite met het maken van keuzes of het bewaken van eigen grenzen. Er kunnen zorgen zijn over de relatie, het gezin. 

Een zwangere kan last krijgen van angst- onzekerheid- paniek of stressgerelateerde klachten. Ze kan hinder hebben van somberheid of depressieklachten. 

Daarnaast voelt het lichaam anders. De zwangere heeft last van kwaaltjes en soms is ze ineens doodmoe. Zij wil doorgaan met het leven zoals het was voordat ze zwanger werd.

Coachpraktijk New Time kan coachen rondom de zwangerschap en de geboorte. Het kan helpen om je prettiger te voelen en meer ontspannen zwanger te zijn, zodat je beter kan functioneren en meer kunt genieten.

Coachpraktijk New Time moedigt je aan en steunt je om te kijken wat je zelf nodig hebt om weer rust en balans te vinden.

Hoe werkt een coachtraject met ‘zwangeren’

1.    Het kennismakingsgesprek. Deze is gratis en duurt een half uur.
2.    Het formuleren van de coachvraag. Wat wilt u bereiken? Wat zou u willen veranderen? Wat is uw verwachtingspatroon? Waar bent u bang voor?
3.    De onderzoeksfase. Samen met u verdiept Coachpraktijk New Time zichzelf in uw vraag, uw situatie, de omstandigheden en uw einddoel. We stellen acties op. Hierbij wordt rekening gehouden met uw leerstijl en de leermogelijkheden.
4.    De coachingsessies. We gaan door de fasen van zwangerschap. U zal zelf aan het werk gaan en uitvoeren wat er gepland is. U gaat meer zicht krijgen op uw persoonlijke kant van de zaak en u leert uzelf steeds beter kennen en aansturen. We gaan op zoek naar rust en balans. 
5.    Evaluatie. Hoe was het met u in het begin? Waar staat u nu? Wat doet u nu anders? Kunt u ontspannen zwanger zijn? 

Contact;
A: Westdijk 38, 3752 AE, Bunschoten Spakenburg
T: 06-50648435
E: els@coachpraktijknewtime.nl
F: Facebook