KRAAMVERZORGENDEN

(persoonlijke valkuilen hebben te maken met grenzen, een gezin kan eveneens over uw grenzen gaan)

Een kraamverzorgende kan positieve maar ook negatieve kritiek ontvangen. Soms werkt het stimulerend en een andere keer werkt het belemmerend. Het is belangrijk dat een kraamverzorgende tijdens een kraamperiode reflecteert op haar kernkwaliteiten om zo te komen tot de kern van waaruit zij handelt.

Echter door de beperkte, korte tijd, de vele taken en het please gedrag, want als kraamverzorgende wilt u het iedereen naar de zin maken, neemt zij niet voldoende tijd om zelfreflectie uit te voeren. Misschien zijn er aspecten die ze negeert of achter haar laat, wat valkuilen kan veroorzaken.

Een kraamverzorgende moet los kunnen laten. Komen er vragen, zoals; Wat heb ik verkeerd gedaan? Wat heb ik over het hoofd gezien? Stelt u uzelf ter discussie en trekt u uzelf in twijfel, dan bent u misschien in een valkuil gestapt.

Voelt u uzelf te verantwoordelijk, heeft u teveel zorgen, bent u te lief, te geduldig of te flexibel, dan is de kans aanwezig dat u over uw grens gaat. Een gezin kan eveneens over uw grens gaan. In dit beroep liggen veel stressoren op de loer die stress kunnen veroorzaken.

Coachpraktijk New Time kan u begeleiden om stress om te zetten in eustress, zodat u de juiste zorg kan blijven leveren. De kwaliteit goed blijft en u niet in een burn-out terecht komt.

Veel persoonlijke valkuilen hebben te maken met grenzen. Om uzelf en het kraamgezin te beschermen, helpt Coachpraktijk New Time u om erachter te komen wat uw grenzen zijn.

Hoe werkt een coachtraject met ‘kraamverzorgenden’

1.    Het kennismakingsgesprek. Deze is gratis en duurt een half uur.
2.    Het formuleren van de coachvraag. Wat wilt u bereiken? Wat zou u willen veranderen? Wat wilt u leren? Stuit u op problemen? Voelt u continue werkdruk?
3.    De onderzoeksfase. Samen met u verdiept Coachpraktijk New Time zichzelf in uw vraag, uw situatie, de omstandigheden en uw einddoel. We stellen acties op. Hierbij wordt rekening gehouden met uw leerstijl en de leermogelijkheden.
4.    De coachingsessies. U zal zelf aan het werk gaan en uitvoeren wat er gepland is. U gaat meer zicht krijgen op uw persoonlijke kant van de zaak en u leert uzelf steeds beter kennen en aansturen. Coachpraktijk New Time gaat met u werken aan uw weerbaarheid en gaat met u op zoek naar uw grenzen. 
5.    Evaluatie. Hoe was het met u in het begin? Waar staat u nu? Wat doet u nu anders? Herkent u uw valkuilen? 

Als je start met integer nee te zeggen, zul je soms een schuldgevoel ervaren. Laat dit jou niet tegenhouden. Jij komt op voor wat belangrijk is voor jou en mensen weten wat ze aan je hebben. Kun je nee zeggen op een vriendelijke en eenvoudige manier?

Contact;
A: Westdijk 38, 3752 AE, Bunschoten Spakenburg
T: 06-50648435
E: els@coachpraktijknewtime.nl
F: Facebook